WynTube Alert - Винтюб Алърт

0 Review(s) 

ВинТюбАлърт е пълноценна храна с антимикробиологично действие, имайки предвид съдържанието на деривати на хитина. От гледна точка на хранителните вещества, осигурява органичен азот, витамини и минерални соли. Може да се използва през всяка фаза на ферментацията, от засяването с дрожди до втората ферментация при производството на пенливи вина.

DC-8055
Опаковка: 0.5 кг
  • 0.5 кг
  • 0.1 кг
  • 1.0 кг
80,30 лв.
С вкл. данък 3-5 дни
Наличен

винТюб: храна в миниТюбс

Използвана е добре познатата технология миниТюб за храните за дрожди. С поредицата винТюб (храна за винени дрожди в миниТюбс) целта е БЕЗ ПРАХ,... БЕЗ МРЪСОТИЯ,.... САМО ЖИЗНЕНОСТ,... и е постигната.

С винТюбАлърт кинетиката на ферментацията и производството на аромати се подобрява благодарение на тези хранителни вещества и могат да достигнат максимално изразяване, имайки предвид селективното действие на хитиновите производни. Тези естествени и неалергенни полизахариди предотвратяват размножаването на млечнокиселите бактерии и дивите дрожди, и най-вече апикулатните дрожди Brettanomyces. При препоръчаните концентрации, нямат подтискащо действие върху Saccharomyces cerevisiae. Антимикробното действие на винТюбАлърт предотвратява спонтанната ябълчено-млечнокисела ферментация, повишаването на летливите киселини и производството на нежелани аромати. Също така създава най-добрите условия за получаване оптимални резултати със засятите дрожди. При мъст с особен дефицит, се препоръчва друг азотен препарат. С винТюбАлърт е възможно намаляването на количеството използван серен диоксид, от където и в края на ферментацията количеството ацеталдехид е понижено.

Забележка: 10 г/хл винТюбАлърт осигурява 6 мг/л YAN

Препоръчителна доза: 20-50 гр/хл

DC-8055

Лист с данни

Подходящи за
бели вина
втора ферментация
материали за дестилати
пенливи вина
розе вина
трудна ферментация
червени вина
Условия на ферментация
до 35-38℃
ВНИМАНИЕ
Антимикробното действие се намалява при мътна мъст или вино. В тези случай се препоръчва по-висока доза!
За да започнете ЯМКФ във вина, обработвани с wynTube Alert, виното трябва първо да се преточи и след това да се засее с избраните млечнокисели бактерии.
Не използвайте при засяване едновременно с бактерии и дрожди
Не използвайте при засяване с не-Saccharomyces
При преточване хитиновите производни се премахват, заедно с мъртвите клетки и виното вече не е защитено от последваща микробиологична развала. Обмислете добавяне на SO2 или други мерки за защита от развала.
Дози
20-50 гр/хл

Свали

ТХ ВинТюб Алърт

Технически характеристики WynTube Alert

Свали (95.35KB)

Reviews

Write your review

WynTube Alert - Винтюб Алърт

ВинТюбАлърт е пълноценна храна с антимикробиологично действие, имайки предвид съдържанието на деривати на хитина. От гледна точка на хранителните вещества, осигурява органичен азот, витамини и минерални соли. Може да се използва през всяка фаза на ферментацията, от засяването с дрожди до втората ферментация при производството на пенливи вина.

Write your review