WynTube Alert - Винтюб Алърт
ВинТюбАлърт е пълноценна храна с антимикробиологично действие, имайки предвид съдържанието на деривати на хитина. От гледна точка на хранителните вещества, осигурява органичен азот, витамини и минерални соли. Може да се използва през всяка фаза на ферментацията, от засяването с дрожди до втората ферментация при производството на пенливи вина.
винТюб: храна в миниТюбс
Използвана е добре познатата технология миниТюб за храните за дрожди. С поредицата винТюб (храна за винени дрожди в миниТюбс) целта е БЕЗ ПРАХ,... БЕЗ МРЪСОТИЯ,.... САМО ЖИЗНЕНОСТ,... и е постигната.
С винТюбАлърт кинетиката на ферментацията и производството на аромати се подобрява благодарение на тези хранителни вещества и могат да достигнат максимално изразяване, имайки предвид селективното действие на хитиновите производни. Тези естествени и неалергенни полизахариди предотвратяват размножаването на млечнокиселите бактерии и дивите дрожди, и най-вече апикулатните дрожди Brettanomyces. При препоръчаните концентрации, нямат подтискащо действие върху Saccharomyces cerevisiae. Антимикробното действие на винТюбАлърт предотвратява спонтанната ябълчено-млечнокисела ферментация, повишаването на летливите киселини и производството на нежелани аромати. Също така създава най-добрите условия за получаване оптимални резултати със засятите дрожди. При мъст с особен дефицит, се препоръчва друг азотен препарат. С винТюбАлърт е възможно намаляването на количеството използван серен диоксид, от където и в края на ферментацията количеството ацеталдехид е понижено.
Забележка: 10 г/хл винТюбАлърт осигурява 6 мг/л YAN
Препоръчителна доза: 20-50 гр/хл
Лист с данни
- Подходящи за
- бели вина
втора ферментация
материали за дестилати
пенливи вина
розе вина
трудна ферментация
червени вина - Условия на ферментация
- до 35-38℃
- ВНИМАНИЕ
- Антимикробното действие се намалява при мътна мъст или вино. В тези случай се препоръчва по-висока доза!
За да започнете ЯМКФ във вина, обработвани с wynTube Alert, виното трябва първо да се преточи и след това да се засее с избраните млечнокисели бактерии.
Не използвайте при засяване едновременно с бактерии и дрожди
Не използвайте при засяване с не-Saccharomyces
При преточване хитиновите производни се премахват, заедно с мъртвите клетки и виното вече не е защитено от последваща микробиологична развала. Обмислете добавяне на SO2 или други мерки за защита от развала. - Дози
- 20-50 гр/хл