Fragrance - Фрагранс
За „свеж-стил“ бели и розе вина.
Препоръчваме за: мъст богата на усвоим азот YAN> 200мг/л за всички ароматни сортове.
Фрагранс са подходящи за ферментация на бели и розе вина с цел получаване пълно изразяване на ферментационните аромати.
Ферментацията при ниски температури позволява развитието на аромати от тропични (до 15℃) до цитрусови нотки (до 20℃). Франгранс са особенно ценени за скоростта, с която започва ферментацията и бързите кинетики на ферментация. Това заедно с килър фактора предотвратява развитието на нежелана микрофлора. Устойчивостта на алкохол е висока, а производството на летливи киселини ниско.
DC-5192-05
Лист с данни
- Подходящи за
- бели вина
материали за дестилати
розе вина - Вид дрожди
- Saccharomyces cerevisiae
- Килър фактор
- Да
- Условия на ферментация
- над 12°C
- Толерантност към алкохол
- 14% об.
- Необходимост от храни
- Да
- Производство на ацеталдехиди
- Ниско
- Производство на летливи киселини
- Ниско
- Производство на рибофлавин
- много ниско
- Дози
- 20-40 гр/хл
- Подходящ за сорт
- Алиготе
Вионие
Мерло
Мискет
Мускат
Пино Ноар
Ризлинг
Совиньон блан
Шардоне