Bioattivante - Биоативанте
Биоативанте ДиСи използва различни хранителни фактори и регулатори за дрожди, за да осигури деликатна алкохолна ферментация.
Когато се добави приблизително на 1/3 от преработката на захарите, улеснява транспорта на захарите, благодарение на съдържанието си на усвоим азот и наситени мастни киселини и стероли. В същото време, физическото действие на целулозните фибри и клетъчните стени, водят до премахване на инхибиращи и пречещи вещества от средата за ферментация и по-добро разпределение на клетките в нея. Подобрените кинетики на ферментацията, получени от употребата на Биоативанте ДиСи, осигуряват не само бързо преработване на захарите, но също така и увеличаване на органолептичната сложност и чистота. Биоативанте ДиСи е полезен при повторни ферментации, като при единично добавяне е хубаво да се добави в началото на алкохолната ферментация.
Лист с данни
- Подходящи за
- бели вина
втора ферментация
материали за дестилати
пенливи вина
розе вина
трудна ферментация
червени вина - Условия на ферментация
- до 35-38℃
- Дози
- 20-60 гр/хл