Aromazina - Аромазина
Аромазина е комплексен продукт с изразено действие върху сортовите аромати. Способен е да освобождава ароматни съединения, най-вече терпени и нориспреноиди, които са налични в гроздето в тяхната гликозилирана неароматна форма.
Терпените и гликозилираните нориспреноиди са често свързани със захари като рамноза, апиоза и арабионоза. Различните гликозиди имат различни концентрации в гроздето. По тази причина Аромазина притежава не само β-гликозиадазна активност към различни гликозиди, но и тяхното разпределение такова, че да гарантира максимална ефективност и максимално освобождаване на аромата.
DC-5832
Лист с данни
- Подходящи за
- бели вина
втора ферментация
материали за дестилати
пенливи вина
розе вина
трудна ферментация
червени вина - Условия на ферментация
- над 15℃
- Дози
- 4-6 гр/хл
- Подходящ за сорт
- Малвазиа (Малмсей; Фурминт)
Мискет
Мускат
Ризлинг
Траминер