Bento.Zero
Bento.Zero е специфичен бентонит, създаден благодарение на изследванията на Dal Cin, който комбинира модерните направления в бистренето: и бърза и лесна употреба, запазвайки сензорния профил на продукта за обработка.Bento.Zero е уникален, благодарение на почти мигновенното си приготвяне, минималното необходимо количество вода за набъбване, образуването на почти никаква утайка и ефективната протеинова стабилизация.
Bento.Zero се използва в ниски дози за крайна обработка на вина когато е необходима бърза стабилизация без отрицателно влияние върху качеството на виното.
При червени вина спомага за уплътняване на утайката: Bento.Zero е ефикасен при много ниски дози и това помага да се избегне загубата на структура, цвят и аромат. Избягват се загубите на вино с утайката и да се работи с голяма и флокулираща утайка.
ри стабилизация на бели вина, резултатите са още по-интересни, благодарение на доброто премахване на протеините, заедно с изключително понижената утайка и дори във висолки дози.
Bento.Zero се използва във високи дози за статично бистрене.
Препоръчителни дози:
За крайна обработка на бели и розе вина: от 5 гр до 30 гр/хл.
Статично бстрене на сокове: до 150 гр/хл.
Вина, изискващи премахване на протеини: до 150 гр/хл.