• Изчерпан

Spring - Спринг

0 Review(s) 

Нова селекция дрожди, които се отличават със своето изключително ниско производство на ацеталдехиди, сяро-водород и серен двуокис (серни съединения).

DC-5180

Благодарение на процеса на хибридизация, дрожди са едни от тези, с най-ниско производители на ацеталдехидна пазара, което е много търсена характеристика за белите и розовите вина и за основите на пенливите вина. Ниското съдържание на ацеталдехид и незначителното производство на SO2 правят Спринг най-подходящи дори при винификация с намалено съдържание на сулфити или без тях. Много ниското производство на серни съединения води до ароматно чисти вина дори от сортове, които са склонни към редуктивност. Спринг имат отлична кинетика на ферментация в широк диапазон от температури, а кратката лаг-фаза позволява бързо надмогване на  микрофлората. Белите вина и вината розе, получени от тези дрожди, се характеризират с изключително свеж и чист аромат и с преобладаващи сортови терпенови нотки. Отлични резултати се получават при винификацията на млади червени вина.

DC-5180

Лист с данни

Подходящи за
бели вина
розе вина
червени вина
Вид дрожди
Saccharomyces cerevisiae
Килър фактор
Да
Условия на ферментация
13-28°C
Толерантност към алкохол
15% об.
Необходимост от храни
ниска
Производство на ацеталдехиди
Много ниско
Производство на летливи киселини
Ниско
Производство на серни съединения
Много ниско
Дози
20-40 гр/хл

Свали

ТХ Спринг

Технически характеристики F. Spring

Свали (111.57KB)

Reviews

Write your review

Spring - Спринг

Нова селекция дрожди, които се отличават със своето изключително ниско производство на ацеталдехиди, сяро-водород и серен двуокис (серни съединения).

Write your review