Pro6 - Про6
Про6 са дрожди подбрани в Шампан. По време на изследванията проведени в Италия, най-вече върху просеко, Про6 показват
толкова добри показатели на ферментация и органолептика, че ДалЦин избират дрождите като изключително полезни за винопроизводството на тези важни вина.
Про6 не показва проблеми с размножаването в мъстта благодарение на килър фактора им. При първа ферментация Про6 се
характеризират с постепенно начало и равномерна и оптимална ферментация без никакви проблеми. Про6 ферментират добре в широк обхват от температури и по тази причина органолептичните резултати са изключително задоволителни: вината бикновенно показват силни аромати на плодове и цветя с интересна чистота и на ароматите, и на вкусовете. Дрождите дават отлични резултати не само при ферментацията на просеко и висококачествени вина, но също и при първичната ферментация когато се набляга на сортовия характер, но и на сежестта на крайното вино.
Лист с данни
- Подходящи за
- бели вина
втора ферментация
пенливи вина
розе вина
трудна ферментация
червени вина - Вид дрожди
- Saccharomyces cerevisiae ex. bayanus
- Килър фактор
- Да
- Условия на ферментация
- над 10°C
- Толерантност към алкохол
- 15% об.
- Необходимост от храни
- Не
- Производство на ацеталдехиди
- Ниско
- Производство на летливи киселини
- Ниско
- Производство на серни съединения
- Ниско
- Дози
- 20-40 гр/хл
- Подходящ за сорт
- Пино Гри
Пино Ноар
Пино блан
Ризлинг
Уни Блан
Шардоне