Evoke - Ивоук
За заоблени и плодови червени вина с високо алкохолно съдържание.
Препоръчваме за: Примитиво, Санджовезе, Зинфандел, Небиоло, Сира, Мерло, сортове Валполичела и др.
Ивоук са изключително подходящи за производство на първокачествени червени вина, с добър баланс между тяло, вкус и приятност. Тези дрожди изнасят на преден план потенциалните сортови аромати и обогатяват букета на виното с финни нотки на семкови плодове (червени и черни). Имат отлична способност да освобождават полизахариди по време на алкохолна ферментация и това допринася за усилването на вкуса и стабилността на цвета. Използването на Ивоук Ви позволява да произвеждате свежи, наситени и добре балансирани вина с дълъг послевкус. При модерната винификация, характеризирана с високо потенциално алкохолно съдържание и високи температури, Ивоук е средството за пълна ферментация без дефекти (сяроводород и летливи киселини). Дрождите имат
минимални нужди от хранителни вещества, дори когато комплексните храни ви позволяват да получите вина с по-интензивни
аромати и по многообразен букет. Взаимодействието с млечнокисели бактерии е положително, но не включва въздействие върху намаляване на ябълчената киселина.
Лист с данни
- Подходящи за
- червени вина
- Вид дрожди
- Saccharomyces cerevisiae
- Килър фактор
- Да
- Условия на ферментация
- 15 -31℃
- Толерантност към алкохол
- 17% об.
- Необходимост от храни
- По осмотрение на клиента
- Производство на летливи киселини
- Ниско
- Производство на серни съединения
- Ниско
- Дози
- 20-40 гр/хл
- Подходящ за сорт
- Зинфандел
Мерло
Небиоло
Санджовезе
Сира
Сортовете от семейство Валполичела