- Изчерпан
Brio - Брио
За интензивни и продължителни пенливи вина.
Особени дрожди за едни от най-търсените категории вина: приятни, лесни за пиене пенливи вина. Фервенс Брио гарантират продължителност, интензивност и елегантност на вината. В автоклав ,съдове под налягане, дават плодови и флорални аромати (жасмин и глициния), дори при неутрални базови вина. Подсилват сортовата изразеност на полу-ароматните сортове като Просеко, Верментино, Фалангина, Пекорино, Мускат. Произведените мехурчета (газировка) са устойчиви в чашата и се характеризират с кремаво усещане в устата. Стареенето върхуутайките, дори за кратко, също подобрява сложността и ароматния финес.
DC-5191
Лист с данни
- Подходящи за
- пенливи вина
- Вид дрожди
- Saccharomyces cerevisiae ex. bayanus
- Килър фактор
- Да
- Условия на ферментация
- над 8°C
- Толерантност към алкохол
- 16% об.
- Необходимост от храни
- средно-ниско
- Производство на ацеталдехиди
- Ниско
- Производство на летливи киселини
- Ниско
- Производство на рибофлавин
- много ниско
- Дози
- 20-40 гр/хл
- Подходящ за сорт
- Верментино
Мускат
Пекорино (Pecorino)
Просеко
Фалангина (Falanghina)