- Изчерпан
Trebby - Треби
За свежи и плодови бели вина, получени от неутрални сортове грозде.
Щам Saccharomyces cerevisiae използвани най-вече за първична ферментация на бели грозда със слаби ароматни характеристики. Треби се характеризира с увеличено производство на естери от ферментацията и ацетати, най-вече когато има изобилие на азот. При подбора на тези дрожди, особено внимание е било отделено на безопасната ферментация чрез подбор на щам с добра способност за размножаване и с възможност за бързо понижаване на захарното съдържание. Треби могат да се използват успешно при бели вина или червени каши от грозда, които поради лошо узряване са с намалени аромати спрямо очакваното. За да се получат най-добрите органолептични резултати и продължителност на виното, се препоръчва да използвате Треби в комбинация с подходящи храни, включително защитни фактори. По този начин ароматите и свежестта, придадени от дрождите, ще се запазят още при ранното стареене.
Лист с данни
- Подходящи за
- бели вина
втора ферментация
розе вина
червени вина - Вид дрожди
- Saccharomyces cerevisiae
- Килър фактор
- Да
- Условия на ферментация
- над 14 ℃
- Толерантност към алкохол
- 14% об.
- Необходимост от храни
- По осмотрение на клиента
- Производство на ацеталдехиди
- Ниско
- Производство на летливи киселини
- Ниско
- Производство на серни съединения
- Ниско
- Дози
- 20-40 гр/хл
- Подходящ за сорт
- Уни Блан
Шардоне