BattKill - БатКил

0 Review(s) 

Микробиологичен стабилизатор на основа хитозанови производни по технологията miniTubesTM Technology!

DC-5673-05
Опаковка: 0.5 кг
  • 0.5 кг
  • 0.1 кг
  • 1.0 кг
  • 2.0 кг
164,06 лв.
С вкл. данък 3-5 дни
Последна наличност

Продукт без алергени, полезен при микробиологичния контрол на вино. Подтиска развитието на млечно-кисели бактерии и Brettanomyces sp., като по този начин се понижава или премахва нуждата от SO2 и лизозим. При употреба на препоръчителните дози, почти не оказват влияние върху S. cerevisiae. Производните на хитина, активната съставка на BattKill, при pH на виното, са богати на положителен заряд, който реагира с отрицателно заредените клетъчни стени и клетъчни мембрани на микроорганизмите, по този начин компрометират тяхната функционалност и водят до тяхната смърт. BattKill също така предизивиква флокулация на клетките и утаяване, като последните могат да бъдат отделени лесно с прехвърляне на виното. BattKill действа чрез контакт, поради това е най-ефективен при ежедневни завъртания на виното и са необходими 5-10 дни. Веднъж след като BattKill е отделен с утайката, виното вече не е защитено от последваща развала и затова е важно да се обърне внимание на хигиената и потенциално да се добави или друга доза BattKill. Вина, обработвани с BattKill са по-избистрени и лесни за флтруване, благодарение на бистрещия ефект на хитиновите производни.

DC-5673-05

Лист с данни

Подходящи за
бели вина
втора ферментация
материали за дестилати
мъст
пенливи вина
розе вина
трудна ферментация
червени вина
След алкохолна ферментация за избягване на
Brettanomyces sp.
ЯМКФ
микробиологични нестабилности след ЯМКФ
млечнокисели бактерии в основни вина за производство на пенливо вино
млечнокисели бактерии във вина “pied de cuve” или по време на втора ферментация при пенливите вина
При мъст
"почиства" мъстта при проблемни и спрели ферментации
понижава необходимите дози SO2 при променена мъст (например botrytis)
предпазва от развитието на диви дрожди и бактерии при мацериация преди ферментация
ВНИМАНИЕ
Антимикробното действие се намалява при мътна мъст или вино. В тези случай се препоръчва по-висока доза!
За да започнете ЯМКФ във вина, обработвани с BattKill, виното трябва първо да се преточи и след това да се засее с избраните млечнокисели бактерии.
Не използвайте при засяване едновременно с бактерии и дрожди
Не използвайте при засяване с не-Saccharomyces
При преточване хитиновите производни се премахват, заедно с мъртвите клетки и виното вече не е защитено от последваща микробиологична развала. Обмислете добавяне на SO2 или друга доза BattKill.
Дози
10-30 гр/хл

Свали

ТХ БатКил

Технически характеристики BattKill

Свали (109.97KB)

Reviews

Write your review

BattKill - БатКил

Микробиологичен стабилизатор на основа хитозанови производни по технологията miniTubesTM Technology!

Write your review

Също може да харесате