SLC - ЕсЕлСи
Безопасна ферментация на бели, червени и розе вина
Препоръчваме за: ферментация на материали за ракия или обикновенно трапезно вино при летни температури или над 18°C.
ЕсЕлСи са нарочно подбрани за първа ферментация на бели, розе и червени вина (мъст). Този щам се препоръчва за тези, които правят големи количества вино и поради това имат проблеми с наличностите на съдове и охлаждането, с работната ръка,
времето, всички елементи, които се изискват за следване на строги винарски протоколи. ЕсЕлСи отговарят на всички тези изисквания, благодарение на равномерния курс на ферментация с бързо приключване. Освен това, тъй като поведението на дрождите рядко се повлиява от лошите условия, се препоръчват при недостиг на азот, при винификация без температурен контрол или при мъст в не добро микробиологично състояние. ЕсЕлСи са перфектни за технологична ферментация, предлагайки бързина и възможност за понижаване контролирането на мъстта и винарските условия (азот, кислород, хигиена, температура), винаги даващи вина с добро качество и без промени в резултат. Опитът доказва, че при правилна снабденост с азот и контрол на температурата, помагат да се получат свежи вина с плътно тяло.
Лист с данни
- Подходящи за
- бели вина
материали за дестилати
розе вина
червени вина - Вид дрожди
- Saccharomyces cerevisiae
- Килър фактор
- Неутрални
- Условия на ферментация
- над 14 ℃
- Толерантност към алкохол
- 14% об.
- Необходимост от храни
- Не
- Производство на ацеталдехиди
- Ниско
- Производство на летливи киселини
- Ниско
- Производство на серни съединения
- Ниско
- Дози
- 20-40 гр/хл