GN - ДжиЕн
За всички видове чисто сортови вина, било то бели, розе или червени.
Препоръчваме за: Мускат, Шардоне, Гевюрцтраминер, Ризлинг, Совиньон блан и др.
Щамът е избран заради възможностите си да освобождава все още свързани първични аромати (например терпени и нориспреноиди), поради което позволява получаването на повече от тези аромати специфични за сортовете. Увеличаването на сортовите аромати също увеличава и продължителността на послевкуса с добър баланс между аромат и вкус. Поради това ДжиЕн са добри за бели, розе и червени вина, вина тип нуво, за които е необходима добра сортова изразеност, като Мускат (рози), Гевюрцтраминер (рози и
липа), Ризлинг (бели цветя, кайсия, праскова), Просеко (ябълка и глициния и други).
DC-5202-05
Лист с данни
- Подходящи за
- бели вина
втора ферментация
материали за дестилати
розе вина
червени вина - Вид дрожди
- Saccharomyces cerevisiae
- Килър фактор
- Да
- Условия на ферментация
- над 14 ℃
- Толерантност към алкохол
- 14% об.
- Необходимост от храни
- По осмотрение на клиента
- Производство на ацеталдехиди
- Ниско
- Производство на летливи киселини
- Ниско
- Производство на серни съединения
- Ниско
- Дози
- 20-40 гр/хл
- Подходящ за сорт
- Гевюрцтраминер
Мискет
Мускат
Ризлинг
Совиньон блан
Шардоне