Berry - Бери
Щам на S. cerevisiae, които е изключително подходящ за направата на розе и млади червени вина за отлежаване не много дълго.
Препоръчваме за: Санджовезе, Пино Ноар, Мерло и др. Отлично поведение при розе вина от Пино Ноар. Подходящи за всички местни български сортове - отлично пасват на тероара и характеристиките на местните сортове като разкриват голям ароматен и вкусов потенциал.
Ароматите, които тези дрожди показват, произлизат основно от ферментацията и сe увеличават от равномерните кинетики на ферментация. Поради това най-добри резултати се получават при контролиране на температурата, най-вече в началото на ферментацията. Частичното отделяне на полизахариди по време на алкохолната ферментация, заедно с пренебрежима адсорбция от клетъчните стени на клетките, допринасят за високото качество на цвета на вината произведени тези дрожди. Този щам дрожди е подходящ за вина тип Бужоле Нуво, тъй като подчертават плодовите нотки и запазват свежестта на носа и вкуса.
Лист с данни
- Подходящи за
- розе вина
червени вина - Вид дрожди
- Saccharomyces cerevisiae
- Килър фактор
- Да
- Условия на ферментация
- над 14 ℃
- Толерантност към алкохол
- 14.5% об.
- Необходимост от храни
- По осмотрение на клиента
- Производство на ацеталдехиди
- Ниско
- Производство на летливи киселини
- Ниско
- Производство на серни съединения
- Ниско
- Дози
- 20-40 гр/хл
- Подходящ за сорт
- Мерло
Пино Ноар
Санджовезе